MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Jakie potrawy podać na weselu latem? Magda Gessler radzi. Restauratorka grzmi: "prymitywne instynkty"

Wiktoria Zając
Wiktoria Zając
AKPA
Planujesz wesele latem i zastanawiasz się, jakie potrawy podać gościom? Magda Gessler, którą lektor "Kuchennych rewolucji" nazywa "kreatorką smaku i stylu", ma coś do powiedzenia na ten temat. W jednym z ostatnich wywiadów restauratorka wymieniła, jakie dania powinny znaleźć się na weselu latem. Czy wypada podać rybę?

Magda Gessler ma wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej - od lat spełnia się jako restauratorka, a jej "Kuchenne rewolucje" uratowały przed zamknięciem dziesiątki lokali. Gwiazda TVN uchodzi za autorytet w swojej dziedzinie i chętnie dzieli się doświadczeniem oraz wiedzą, które posiada, z innymi - nie tylko w "Kuchennych rewolucjach", ale i choćby w "Sexy kuchni Magdy Gessler". Ostatnio pojawiła się również na wydarzeniu "PodziWIANKI", gdzie odbyły się warsztaty kulinarne, na których Gessler przygotowywała letnie dania. Przy okazji wypowiedziała się również na temat potraw serwowanych na weselach. Co wypada podać, a o czym lepiej zapomnieć?

Jakie potrawy podać na weselu latem? Magda Gessler radzi

Magda Gessler potrafi szokować. Ostatnio burzę wywołała jej wypowiedź na temat mężczyzn, którzy wybierają innych mężczyzn, gdyż... "boją się kobiet". Nie były to jedyne słowa Gessler na See Bloggers, które wzbudziły ogromne kontrowersje. Jakby tego było mało, restauratorka ogłosiła, że... otworzy szkołę żon. Podczas eventu "PodziWIANKI" zorganizowanego przez firmę Amazon skupiła się jednak na tym, w czym jest specjalistką, czyli tematach kulinarnych. W rozmowie z "Faktem" opowiedziała co nieco o weselnych potrawach. Jak mówiła, nie rozumie podawania bigosu i flaczków podczas imprez organizowanych latem.

- Jeśli bigos jest zimą, to tak. Ale jeżeli jest latem - to nie. Raczej rosół powinniśmy zamienić na chłodnik, szczawiową, botwinę - tłumaczyła.

Co z rybą na weselu? Można spotkać się z opiniami, że ze względu na jej zapach tego rodzaju danie nie jest najlepszym wyborem. Magda Gessler ma jednak swoje zdanie na ten temat.

- To już są prymitywne instynkty naszego narodu, że nie jest przyzwyczajony do ryb, bo nigdy świeżych ryb nie dostawał. Tylko zawsze mrożone, ale w tej chwili już mamy dostęp do pysznych, świeżych ryb - skrytykowała w wypowiedzi dla tabloidu. - Ryba nie śmierdzi, jest najlepszą dietą, jaka może być, a polskie ryby jeziorne są zdrowe i bez rtęci i takie należy jeść.

ZOBACZ TEŻ: Nie uwierzycie, jaką furą wozi się Agnieszka Fitkau-Perepeczko! Przydałaby się MYJNIA?! [PAPARAZZI]

Przy okazji restauratorka wyjawiła "Faktowi", jaki jest jej sposób na mizerię - jak mówiła, należy zrobić ją z ogórków gruntowych, a osolić - solą kłodawską. Następnie podzieliła się swoją receptą na pyszne gazpacho. Powinno się przygotować tę potrawę z bardzo dojrzałych pomidorów. - Bez chleba, bez wody, tylko z samym sokiem z pomidorów, świeże ogórki, oliwa z oliwek, dwie - trzy papryki, nie dodawać cebuli. Dodać jeden ząbek czosnku, odrobina kminku arabskiego - opowiedziała.

Korzystacie z kulinarnych porad Magdy Gessler?

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź ShowNews.pl codziennie. Obserwuj ShowNews.pl

Polub ShowNews.pl na Facebooku i bądź na bieżąco z najnowszymi plotkami ze świata show-biznesu!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Robert EL Gendy Q&A

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze!
Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na shownews.pl shownews.pl